Aasta: 2019

I rahvusvaheline konverents teemal XXI SAJANDI SEKSUOLOOGIA JA PSÜHHOTERAAPIA

I rahvusvaheline konverents teemal XXI SAJANDI SEKSUOLOOGIA JA PSÜHHOTERAAPIA

9.–11. augustil 2019 Narva-Jõesuus

AJAKAVA

N, 8. august 2019

14.00-16.00 osalejate majutamine ja registreerimine

16.00-20.00 kultuuriprogramm ja ekskursioonid (huvilistele, täpsustamisel)

20.30-22.30 kokkuvõtted päevast, mõttevahetusõhtu

R, 9. august 2019

07.30-08.30 hommikune meditatsioon rannas (vajalik eelnev registreerimine):Meditatiivne praktika “Kire äratamine”, põhineb 3. sajandist pärineva mantra TEA kõla ühendamisel “Kire ringi” praktika füüsiliste harjutustega. Praktika käigus hakkab naine assotseerima oma naiselikku olemust kõrgeima talle määratud ülesandega ning teadvustama sünni ja orgasmi akti jumalikku olemust. JuhibOskana Ljaskovets, joogainstruktor.

09.30-10.00 osalejate registreerimine intensiivseminarile

10.00-13.00 “Libihi kolmapäevad”1, I osa

1. Suur saal. Kaasaegne seksuoloogia: spetsiifika, suundumused, perspektiivid ja tulevikutrendid.” Lev Shcheglov, meditsiiniteaduste doktor.

2. Keskmine saal, töötuba. “Psühhoteraapia ja seksuoloogia kokkupuutepunktid. Seksuaalne teraapia kui integratiivne lähenemine töös seksuaalsete probleemidega.” Prof Anna Fedorova, meditsiiniteaduste doktor.

13.00-14.00 Lõuna

14.00-17.00 “Libihi kolmapäevad”, II osa

1. Suur saal, töötuba. “Transilise psühhoteraapia meetodid seksuoloogias.”
Prof Vladimir Domoratsky, meditsiiniteaduste doktor.

2. Keskmine saal, töötuba. “Kehale orienteeritud lähenemine seksuoloogias: kehaliste metafooride kasutamine psühholoog-konsultandi seksuoloogilises praktikas.” Andrei Minchekov, psühholoog.

20.30-22.30 Mererannas, töötuba. Avatud liiva praktika “Seksuaalsuse mandala” ja kokkuvõte päevast. Oleg Starostin, meditsiiniteaduste kandidaat, arst-psühhoterapeut.

L, 10. august 2019

7.00-8.30 Hommikune meditatsioon rannas, praktikad avatud liival.
Naiste joogapraktika (naise väe tugevdamine, naiseliku ja meheliku algete harmoniseerimine jmt). Juhib Oskana Ljaskovets, joogainstruktor.

09.30-10.00 Konverentsi osalejate registreerimine

10.00- 13.00 Ettekanded suures saalis:

10.00-10.10 Konverentsi tervitussõnad Narva-Jõesuu Linnavalitsuse poolt.

10.10-10.30 “Seksuoloogia ja psühhoteraapia osakonna arengu ajaloolised etapid”. Prof Sergei Babin, meditsiiniteaduste doktor.

10.30-10.45 “Meenutused seksuoloogia tulevikust”. Dotsent Rimma Libihh, meditsiiniteaduste kandidaat, arst-ämmaemand.

10.45-11.05 “Seksuoloogia ja selle arenguperspektiivid”. Prof Boris Aleksejev, meditsiiniteaduste doktor, psühhiaater-seksuoloog.

11.0511.35 “Perekond ja abielu: probleemid ja perspektiivid. Kas kadumine või muutumine?” Prof Lev Shcheglov, meditsiiniteaduste doktor, seksuoloog.

11.35 -12.05 “Seksuaalteraapia seksuaalsele disfunktsioonile kaasaegse lähenemise kontekstis.” Prof Anna Fedorova, meditsiiniteaduste doktor, seksuoloog.

13.00-14.00 – Lõuna

14.00-15.30 Töötoad, 1. osa

1. Suur saal. “Saatuslik naine kreeka mütoloogias ja kaasajal”. Endel Talvik, psühhoanalüütik.

2. Keskmine saal. “Jeffrey Young´i skeemiteraapia kasutamine töös täiskasvanutega, kellel on lapseeast ebameeldiv kogemus (sh seksuaalne vägistamine).” Dotsent Aleksandr Erichev, PhD, psühhoterapeut.

3. Väike saal. “Erootilised sõltuvused, kaasaegne nägemus”. Prof Aleksei Jegorov,meditsiiniteaduste doktor, neurofüsioloogia ja -patoloogia laboratooriumi juhataja.

4. Joogasaal. Treening “Seksuaalne kaleidoskoop” (treeningu ajal selgitatakse, milles on vahe naise rahulduse ja küllastumise vahel ning esitatakse viie positsiooni muutmise tehnikat). Olga Nikitina ja Oksana Ljaskovets, joogainstruktorid.

15.30-15.45 Kohvipaus

15.45 -17.15 Töötoad, 2. osa

1. Suur saal. “Minevik olevikus. Kehastumine, patsientide varjatud lugude aspektid. Mõtteid uue psühhoanalüütilise psühhosomaatika arendustest” (fookuses on psühhosomaatiliste häiretega patsiendid). Dr Gerhard Schell, psühhoanalüütik.

2. Keskmine saal. “Võttes vastu ei saa lahku minna” (uuritakse haavatavuse ja üksinduse tunnet, soove, mis on seotud suhetega teiste inimestega). Julia Abakumova-Kočunienė, eksistentsiaalne, õppejõud.

3. Väike saal. “Söök ja seks kui suhteprotsessid. Seksuaalhäiretega tegelemine söömisharjumuste abil”. Anna Tumanova geštaltterapeut, õppejõud.

4. Joogasaal. Treening “Raputus, shogung, energia kogumine ja eluliselt oluliste punktide täitmine energiaga, tao tervendavad helid” (sisemise alkeemia chigung Zhong Gong Bao kooli taopraktikad). Zoja An, reiki ja taopraktikate meister.

17.15-17.30 Kohvipaus

17.30 -19.00 Töötoad, 3. osa

1. Suur saal. “Seksuoloogi poole pöördunud meeste seksuaalse sfääri probleemide somatiseerimine” (urogenitaalsete häirete seostest seksuaalprobleemidega). Sergei Vyhodtsev,meditsiiniteaduste kandidaat, uroloog, JA üld- ja kliinilise psühholoogia dotsent Ilja Tregubenko, psühholoogiateaduste kandidaat, psühhotraumatoloog.

2. Keskmine saal. “Igapäevaelu seksuaalsed sümbolid”. (Kuidas tunda ära seksuaalsuse signaale – söök, riietus, jalanõud? Kuidas juhtida oma seksuaalsust? Mis on seksuaalsed sümbolid?) Igor Iljukevich, psühholoog.

3. Väike saal. “Hüpnoosi rakendamise meetod seksuaalhäirete korral”
Elena Kuljova, psühholoog, positiivse psühhoteraapia esindaja.

4. Joogasaal. Treening “Jumalik kohtumine” (treening on suunatud sakraalse energiavahetuse häälestamisele mehe ja naise vahel, et tugevdada monogaamset ühinemist tugevdada paarisuhet). Olga Nikitina ja Oksana Ljaskovets, joogainstruktorid.

20.00-23.00 Muusika- ja poeesiaõhtu koos piduliku õhtusöögi ning tantsuga (vajalik eelnev broneering).

P, 11.08.2019

7.30-8.30 Hommikune meditatsioon rannas, praktikad avatud liival – ainult eelregistreerunutele! (põhineb psüühika funktsioonide juhtimisel tähelepanu keskendamise abil mindfulness meetodite abil (body-scan, ankur-hingamine, labeling). Juhib Igor Iljukevich, psühholoog, treener.

10.00- 11.30 Ettekanded suures saalis:

10.00-10.30 “Katatiin-imaginotiivne psühhoteraapia seksuaalhäirete puhul”.
Dr Georgi Belotserkovskij,psühhiterapeut, psühhitaater.

10.30-11.00 “Mittebinaarsuse ja kvir’i probleem seksuoloogias” (selgitab probleeme seksuaalse orientatsiooni ja selle püsimise osas). Dmitri Isajev, meditsiiniteaduste kandidaat, seksuoloog, psühhoterapeut.

11.00-11.30 “Naiselikkuse kujunemine: etapid ja rollide võimalikud konfliktid”
Erinevalt traditsioonilisest naiselikkuse mudelist, mille normatiivsete orientiiride adaptiivsus on end tõestanud läbi sajandite, on kaasaegne ettekujutus naiste ja meeste käitumisnormidest vähemal määral struktureeritud ega oma kindlaid ettekirjutusi, kuidas peaks käituma “õige naine”.

Ettekanne on illustreeritud tudengite uuringute näidetega soolistest arusaamadest ja perekondlikest rollidest. Segunenud sooliste normide prevalveerimine ning ootuste ja soovide omavaheline kooskõlastamatus pererollide täitmise osas neidudel ja noormeestel viitab isiksustesisestele ja isisksustevahelistele soolistele konfliktidele.

Ettekandja: Jelena (Viktorovna) Joffe, psühholoogia teaduste kandidaat, I.I. Mechnikovi nimelise SZGMU psühhiteraapia ja seksuoloogia teaduskonna dotsent, A.I Gertseni nimelise RGPU inimese psühholoogia teaduskonna dotsent, Sankt-Peterburi valitsuse juurde moodustatud Riikliku naiste huvides toimimise strateegia 2017-2022 koordinatsiooninõukogu liige.

10.00-13.00 Konverentsi programm avatud liival:

Maastikuteraapia grupp “Dialoog Maailmaga” Meistriklassis tutvuvad osalejad innovatiivsete töövõtetega stressi ja tööalase läbipõlemise profülaktikaks, modelleerivad lisareaalsuse iidse arhitüüpse stiihiate süsteemi abil (vesi, maa, tuli ja õhk), õpivad “terapeutiliselt” tajuma looduslikku keskkonda ning uurivad šamaanide traditsioone etnoteraapias.

Meistriklassi viib läbi Igor Iljukevich, psühholoog, treener, Rahvusvahelise Integraalse Psühhoteraapia ja Treeningu Akadeemia arengu prorektor, Lääne-Euroopa art-teraapia Assosatsiooni liige (EEATA) (Moskva, Venemaa)

10-11.30 meistriklasside:

2. “Laste traumad seksuaalsuse valdkonnas. Terapeudi töö taktikad, et tagada täiskasvanu kehalise elu terviklikkuse taastumine ja vabadus”

Paljud elu episoodid meie klientide lapseeas võivad tunduda “süütute” ja tavalistena. Nende kõrval võivad olla aga sellised kogemuslikud episoodid, mis võib osutuda lapsele imelikuks või traumaatiliseks (näiteks intsestioossed suhted). Teema arutelu kliendiga vajab delikaatsust, kuna tihtipeale inimesed häbenevad oma kogemust või üritavad enam samastuda ühiskonnas moes olevate kuvanditega. Pakume aruteluks mõned taktikad ja praktilisi ideid nimetatud temaatikaga töötamiseks täiskasvanud inimestega.

Viib läbi: Jelena (Jurjevna) Petrova, meditsiiniline psühholoog, gestallt-terapeut. EAGT liige, “Euroopa Integratiivse Gestallt Teraapia Assosatsiooni” arendusdirektor.

Keskmises saalis.

3. “Demovisioon” (juhendamine demonstratiivset grupi näitel)

Meistriklass tutvustab vähetuntud treeningu ja juhendamise vormiga. Kaasaegse psühhoteraapilise hariduse teravaks probleemiks on patsiendiga elavast suhtlemisest eemaldumine. Demonstratsiooni grupp lubab puutuda kokku reaalse praktikaga, säilitades sealjuures patsientide anonüümsuse.

Devisiooni võib tinglikult jagada kolmeks: sissejuhatav, protsess-grupp (vahetu demonstratsiooni grupp, mis kujutab endast psühhodünaamilist gruppi “üliväikese eluperioodiga”, mis kestab umbes pool tundi) ja arutelu.

Viib läbi Jan (Olegovich) Fedorov, psühhiaater, psühhoterpeut SPbGBUZ Kachenko nimelises haiglas, juhendaja (Sankt-Peterburg, Venemaa).

Väikeses saalis.

4. Meistri-klass: “Tango keel kui mitteverbaalse kommunikatsiooni toetamise ressurss paaridega töötamisel”

Tango tantsu kindel koostoime struktuur aitab paari kommunikatsiooni ümberstruktureerida. Kehalise teadlikkuse ja uute koostoimeprintsiipide kogemus aitab kaasa paarisisese kontakti taasloomisele, annab uue “keele”, et tähistada oma vajadusi ja aktuaalset situatsiooni.

Meistriklassis osalemine ei nõua spetsiaalset ettevalmistust ega tantsuoskusi. Tantsitaks emuusika saatel, kuid kõige olulisem on uue mitteverbaalse kommunikatsiooni kogemine.

Viib läbi: Nadezhda Zeiglish, gestallt terapeut (Riia Gestallt Instituut RGI) , juhendaja, EAP, LPB, LGTA sertifitseeritud psühhoterapeut, (Riia, Läti).

Jooga saalis.

11.30-11.45 Kohvipaus

11.45- 13.15:

1. “Kui minevik murrab sisse olevikku ikka ja jälle”

Ettekanne keskendub küsimusele, kuidas on võimalik ühendada kogemuse tundmuslikke fragmente, mis on leidnud väljendust kehas (‘im Leiblichen’) nende teadvustamise ja neile tähenduse andmisega selliselt, et varem arusaamist mitteleidnud asjad saaksid kogetud ja mõistetud. Teisisõnu: kuidas saab valdav tegutsemise loogikal põhinev käsitlus anda teed loogikale ja mõistmisele.

Varase trauma tulemusena domineerib tavaliselt tegutsemisel põhinev väljendusviis. Tegutsemise keel tuleb vastu võtta ja õppida seda mõistma, st sellele tuleb anda nimetused ja tähendused, selliselt et saaks toimuda nende mõistatuslike ja segadust tekitavate väljendite ühine arusaam ja integreerumine. Seda protsessi demonstreeritakse üksikasjaliku psühhoanalüütilise juhtumiuuringu näitel.

Töötuba:

Töötoas süvenetakse ettekandes käsitletud kliinilistesse materjalidesse ning arutletakse nende üle. Fookuses on eelpool nimetaud protsesside ülekanne ja vastu-ülekanne psüühilise, tegevuse ja mõistmise tasandite vahel.

Ettekandja: Dr. Christoph E. Walker, psühholoog, psühhoanalüütik (DPV/IPA) (Entringen, Saksamaa)

2. “Armastus, vabadus, võim jazzi rütmis”.

Naiste ja meeste omavaheliste suhete iseloom muutub. Me pidevalt jälgime seda muutust pereelus, partersuhetes, töökeskkonnas. Kas me jõuame sisemiselt kaasa väliste ja näiliste muutustega? Naiste maskuliniseerumine ja meeste femininiseerumine pere- ja muudes suhetes. Loomingulised lahendused süsteemsetes naiste ja meeste suhetes. Kes on siis kolmas? Kas meie jaoks on ikka nii olulised armastus, vabadus ja võim? Kolmas on üleliigne? Meistriklassi programmis kasutatakse interaktiivseid presentatsioone. Kehale orienteeritud tehnikad. Tantsu tehnikad. Art-tehnikad. Sotsiomeetriline diagnostika metafooride kasutamisega. Töö kujunditega ja alateadvuse loominguliste ressurssidega.

Ettekandja: Anna (Glebovna) Babinina, psühhoterapeut IX ja XI rahvusliku konkursi “Kuldne Psühhe” laureaat, filosoofia doktor, PhD Philosophy in Psychology (Sankt-Peterburg, Venemaa)

Keskmine saal.

3.”Konfliktide operatsionaliseerimine töös psühhoseksuaalse sfääri klientidega positiivse psühhoteraapia meetodi raames”.

Meistriklass juhtumiuuringuga. Meistriklassi vältel selle osalejad õpivad tundma mõisteid, konflikti struktuurseid elemente ning nendele klientide konfliktidele reageerimise viise. Samuti õpetatakse mõistma konfliktide põhjuseid ja mehhanisme (võtme-, aktuaalse-, baas- ja sisemine konflikt) klientide psühhoseksuaalses sfääris. osalejad saavad konfliktide operatsionaliseerimise (võtme-, aktuaalse-, baas- ja sisemine konflikt) klientide ja patsientide psühhoseksuaalses sfääris positiivse psühhoteraapia meetodi raames.

Väike saal

Ведущий: Кочнев Вадим Арнольдович – старший преподаватель кафедры психологического консультирования (факультета психологии) Московского государственного областного университета, кандидат психологических наук, психолог-консультант, психотерапевт европейского реестра в методе Позитивной психодинамической транскультуральной психотерапии, член Всемирной ассоциации Позитивной психодинамической транскультуральной психотерапии, член Российского научного сексологического общества.

4. «Petra scandali (камень преткновения) сексуальности: опора и/или препятствие?» (Йога-зал)

На мастер-классе участники смогу познакомиться с авторским холистическим подходом в психологическом консультировании и психотерапии. Получат практический опыт его применения по сексологическим и другим запросам.

Ведущий: Старостин Олег Альбертович – врач-психотерапевт интегрального направления, врач-сексолог, кандидат медицинских наук, ректор Международной академии психотерапии и тренинга, президент Ассоциации песочной терапии (СПб, Россия)

13.15-14.15 – lõuna

14.15-17.00 – Ümarlaud suures saalis. Kinnised konverentsid.

1 1980-90-ndatel töötas Sankt-Peterburis I. I. Mechnikovi nim Põhja-Lääne Riikliku Meditsiiniülikooli psühhoteraapia ja seksuaoloogia kateedris professor Sergei Libihh (Сергей Сергеевич Либих), kelle juhtimisel toimusid kolmapäeviti regulaarselt spetsialistide kohtumised, et arutleda seksuoloogia ja psühhoteraapia aktuaalsetel teemadel. Kogunesid noored psühholoogid, psühhiaatrid ja arstid-psühhoterapeudid. Sellest on tulnud nimetus Libihi kolmapäevad.

KINEETLINE LIIV LAPSE MÕISTMISE VAHENDINA

KINEETLINE LIIV LAPSE MÕISTMISE VAHENDINA

Pühapäevakoolitusele 21. aprillil on oodatud lapsevanemad ja spetsialistid. Avaneb suurepärane võimalus, et tutvuda kineetilise liiva kasutamisega kui lihtsa abivahendiga lapse ja suhetes toimuva mõistmiseks ning raskuste korral neile koos lahenduste otsimiseks. Tegemist on abivahendiga, mille oskuslikul ja sihipärasel kasutamisel on enamasti üllatavalt positiivsed tulemused ning kõrvaltoimed puuduvad sootuks. Uusi ideid jagub nii lapsevanematele, muidugi ka vanavanematele, kui ka vahetut klienditööd tegevatele spetsialistidele ning pedagoogidele.
«Juhtub, et käed saavad hakkama ülesandega, millega mõistus hätta jääb,” Carl Gustav Jung, analüütilise psühholoogia rajanud Šveitsi psühhiaater.

Continue reading “KINEETLINE LIIV LAPSE MÕISTMISE VAHENDINA”